EdAider logo
  • Registrera dig

Premiär för podden Elevperspektivet – lyssna på första avsnittet nu!

John SundströmJohn Sundström

Sverige har fått en helt ny skolpodd: Elevperspektivet. I podden får elever möjlighet att ge sitt perspektiv på aktuella skolrelaterade frågor – som AI, digitala verktyg, kunskapskrav, likvärdighet, läromedel, mående och stress. Första avsnittet är nu publicerat.

"Obligatorisk lyssning för alla som arbetar i skolan"

Podden leds av Anders Enström, som är lärare på Skapaskolan i Stockholm, vinnare av Guldäpplet 2022 och medlem i EdAiders pedagogiska råd. I det allra första avsnittet får elever i årskurs 7 ge sitt perspektiv på ChatGPT, och du kan lyssna på hela avsnittet i spelaren här ovan.

– “Det finns redan mängder med bra poddar som på olika sätt berör skolans värld, men det vi tyckte saknades var en skolpodd som helt och hållet sätter elevernas perspektiv och röst i fokus. Därför startar vi nu Elevperspektivet tillsammans med Anders Enström från Skapaskolan. Och med tanke på att det är just elever som får komma till tals tycker vi att det här borde vara obligatorisk lyssning för alla som arbetar i skolan”, säger John Sundström på EdAider.

Du kan lyssna på podden här på edaider.com samt på Spotify, Apple Podcasts och övriga ställen där poddar finns.

Vi söker elever till kommande avsnitt

Känner du elever som är intresserade av att medverka som gäster i podden? Vad roligt! Hör gärna av dig på contact@edaider.com för vidare diskussion.

  • Dela
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Följ vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad

EdAiders nyhetsbrev håller dig uppdaterad om nya webbinarier, poddavsnitt och tips på intressant läsning – direkt i din inkorg.

Placeholder status som bara är till för att ta upp två rader, den behöver vara lite längre, perfekt.