EdAider logo

Utbildningen som förändrar lärares inställning till AI

Nu när tusentals lärare från hela landet har startat EdAiders AI-utbildning, kan vi se svart på vitt hur den faktiskt förändrar deltagarnas inställning till artificiell intelligens. Det är en förändring som pekar mot ett mer positivt och nyfiket förhållningssätt.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Här nedan kan du läsa några av svaren från vår deltagarutvärdering, där vi ställer frågan “Har din inställning till AI förändrats, efter att ha gått denna utbildning?”

– “Ja. Jag känner mig mer trygg med AI än tidigare. Innan kändes det allt för främmande”

– "Väldigt mycket. Jag var mycket negativ innan. Jag kommer att använda det och ser det som något som kan underlätta för mig men särskilt för mina elever och egna barn i skolan"

– “Verkligen. Visste inte att man kunder göra så mkt som man kan. Kommer se detta som min nya "kollega" där jag kan bolla idéer och få inspiration”

– “Utbildningen har gjort mig mer nyfiken och intresserad av AI. Jag har testat på ett sätt jag inte hade gjort tidigare. Bra med texter att läsa, uppgifter, filmer och övningar”

– “ja. Jag ser många fler möjligheter och är även mer positiv till att börja arbeta med det”

– “Ja, jag ser att det finns bra redskap för att skapa och utveckla elever i deras lärande!”

Mer trygga i sitt förhållningssätt

Syftet med utbildningen, som löpande uppdateras utifrån den senaste AI-utvecklingen, är att ge alla lärare kunskap och självförtroende att navigera i AI-världen – inte bara de som redan är intresserade av tekniken. Vi vill utrusta dem med förmågan att kritiskt utvärdera och använda AI-verktyg på ett sätt som berikar lärandet.

Och det verkar som att vi är på rätt spår, med många deltagare som har gått från att ha en generellt negativ inställning till AI och ett begränsat intresse, till att nu faktiskt se hur det kan användas för att spara tid och förstärka både undervisningen och elevernas lärande. De har, kort sagt, blivit mer nyfikna och trygga i sitt förhållningssätt till tekniken.

Vill du veta mer?

Vill din skola eller kommun också erbjuda AI-fortbildning till skolpersonalen? Läs gärna mer om vår utbildning här eller hör av dig på john@edaider.com så berättar vi mer.


John Sundström
John Sundström

Följ vårt nyhetsbrev!

EdAiders nyhetsbrev håller dig uppdaterad om nya webbinarier, poddavsnitt och tips på intressant läsning – direkt i din inkorg.