EdAider logo

Utveckla förhållningssätt till AI som skola – kostnadsfri mall för skolledare

I ljuset av Skolverkets uppmaning till alla svenska skolor om att utveckla ett förhållningssätt till AI står nu många skolledare inför ett spännande – och ganska omfattande – arbete i den här frågan under 2024. EdAiders kostnadsfria processmall kan här vara ett värdefullt stöd för att komma igång.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Hur utvecklar man egentligen ett förhållningssätt till AI som skola, på ett strukturerat och inkluderande sätt? Vilka steg behöver man ta och var börjar man? Dessutom: Hur ser vi till att vårt förhållningssätt och våra riktlinjer håller över tid, med tanke på hur snabbt AI-utvecklingen går just nu?

Vi på EdAider brinner för att hjälpa skolledare, lärare och elever att använda modern teknik på ett ansvarsfullt sätt. Inte minst när det gäller AI. Därför har vi nu tagit fram en mall för skolledare som vill få hjälp på traven att komma igång med arbetet att utveckla ett förhållningssätt till just AI.

Mallen är skapad i Google Sheets och du kan utan kostnad komma åt den via denna länk.

Ett värdefullt stöd

Mallen gör inte anspråk på att vara heltäckande, men vi vågar lova att den täcker många av de steg ni behöver ta er igenom som skola och att den fungerar utmärkt som grund för dig som vill komma igång med arbetet på allvar. Eller för dig som redan är igång, men vill ha något att jämföra med och se så att ni inte har missat något viktigt steg.

Skapa bara en kopia av mallen och gör därefter de ändringar du vill i den nya versionen. Lycka till!

Upptäck EdAiders AI-utbildning för skolor

Är du intresserad av att utbilda din skolas lärare i AI, på ett tidseffektivt och kostnadseffektivt sätt? Då är EdAiders onlinebaserade AI-utbildning för skolor – som kommer att genomföras av tiotusentals deltagare under 2024 – en perfekt lösning.


John Sundström
John Sundström

Följ vårt nyhetsbrev!

EdAiders nyhetsbrev håller dig uppdaterad om nya webbinarier, poddavsnitt och tips på intressant läsning – direkt i din inkorg.