EdAider logo

Elevhälsa för en modern tid – det forskningsbaserade verktyget som leder till bättre skolmående

Ett mycket uppskattat webbinarium om ett nytt datadrivet verktyg som EdAider och Fridaskolorna har utvecklat tillsammans med forskare – och som har en bevisad, positiv effekt på skolmåendet.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Alla vill stödja elevers välmående men frågan är vilken väg som leder dit.

Fridagymnasiet, som är välkända för sitt progressiva skolutvecklingsarbete, har i samverkan med forskare och EdAider utvecklat ett digitalt verktyg och tillhörande arbetssätt som hjälper skolor att få syn på elevernas nuläge samt trender över tid. Forskning visar att denna typ av återkommande insamling av data kring elevers mående skapar helt nya förutsättningar för mentor, kurslärare, rektor – och eleven själv – att bygga kapacitet som leder till bättre skolmående.

På det här webbinariet hör du Jesper Grönlund från Fridaskolorna och Jalal Nouri från EdAider berätta om arbetet med att utveckla verktyget och de positiva effekter användandet har fått.

Exempel på vad du lär dig

✅ Hur verktyget har lett till ett ökat lärande om mående

✅ Hur ett datadrivet elevhälsoarbete leder till mer träffsäker resurstilldelning

✅ Vilken data verktyget samlar in samt hur den analyseras och används

✅ Elevernas egna tankar om verktyget

✅ Hur verktyget kan hjälpa skolor att följa de uppdaterade skrivningarna om elevhälsa som träder i kraft i skollagen den 2 juli 2023

Målgrupp

Webbinariet är perfekt för dig som är involverad i det systematiska elevhälsoarbetet och vill hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen inom modernt elevhälsoarbete.

Kontakta oss gärna på contact@edaider.com vid frågor.


John Sundström
John Sundström

Följ vårt nyhetsbrev!

EdAiders nyhetsbrev håller dig uppdaterad om nya webbinarier, poddavsnitt och tips på intressant läsning – direkt i din inkorg.